15.2.07

Kierrätystä maailmaverkossa

Yksi tämän innofoorumin kantavia ajatuksia alusta lähtien on ollut kierrätys. Alunperin kai ajateltiin sen tarkoittavan jotakin hyvin konkreettista. Mutta niinkuin Tuijan postauksesta tuolla alempana ilmenee, tässä vaiheessa haluttiin keskittyä ajatusten, ideoiden ja osaamisen kierrättämiseen, ja "jos matkan varrella sitten putkahtaa jotain, niin sitten putkahtaa.”

Varsinaisesti kuitenkin piti kirjoittamani innofoorumijoukkoakin innoittaneen Ulla-Maaria Mutasen kansainvälisestä Social Objects -projektista, jossa meilläkin on ilo olla mukana. Lyhyesti sanottuna tarkoituksena on kehittää ja soveltaa internet- ja mobiiliteknologian tarjoamia työkaluja suomalaisen design- ja käsityöalan kansainvälistämiseksi. Hankkeella on vahva eettinen lataus - huipputeknologia on valjastettu pienimuotoisen, inhimillisen, ihmisen kokoisen tuotannon palvelukseen, ja samalla kuitenkin ollaan osa globaalia maailmankylää. Tämä jos mikä antaa tuulta siipien alle ajatusten, ideoiden ja osaamisen kierrättämiseen, ja "jos matkan varrella sitten putkahtaa jotain, niin sitten putkahtaa.”

Keski-Suomesta projektissa ovat mukana Suomen käsityön museo, Taitokeskus Aivia ja Jyväskylän Aikuisopisto, ja paikallisena koordinaattorina touhuaa Luova Foorumi (joka siis on innofooruminkin taustalla).

Ei kommentteja: